DONATE
Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Tallers Biennal Ciutat i Ciència

sábado, febrero 9, 2019 @ 11:00 am2:00 pm

NANOMEDICINA DEL FUTUR

Pot un fàrmac autopropulsar-se pel torrent sanguini? Hi ha medicaments que alliberin el principi actiu només on calgui o que s’activin amb llum? La medicina del futur serà personalitzada, amb plataformes de diagnòstic i dispositius de control portables, i altres avenços tecnològics que faran l’atenció sanitària més eficaç, barata i còmoda. La bioenginyeria empra les seves eines, tecnologies i tècniques per desxifrar la conducta de proteïnes, cèl·lules, teixits i tots els òrgans del cos, i dissenyar solucions com les nanocàpsules per a l’administració dirigida de medicaments. La nanobioenginyeria és la medicina del futur. En aquest taller veurem com treballen investigadors de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) per arribar a produir aquests fàrmacs. Experts en nanobioenginyeria ens parlaran sobre la nanomedicina i la biomedicina i ens ensenyaran a experimentar i a dissenyar un fàrmac.

Places limitades. Cal inscripció prèvia. Cada persona podrà reservar un màxim de dos tallers. Durada de l’activitat: 25 minuts.

VIVINT AMB ROBOTS

Els robots ja formen part de la nostra vida quotidiana i cada vegada hi seran més presents. Aquesta realitat fa que moltes persones es plantegin el futur amb moltes incògnites i amb una certa agitació.

El taller Vivint amb robots es basa en els coneixements del Grup de Recerca en Sistemes Sintètics, Perceptius, Emotius i Cognitius (SPECS), conduït per Paul Verschure, professor de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Ell ens explicarà quines són les propietats fonamentals dels futurs robots, com els fabricaran i els programaran els mateixos humans i altres robots, i com coexistirem. En el futur, els robots es basaran cada vegada més en els principis de la intel·ligència biològica i la consciència, i tots esdevindrem cíborgs.

Places limitades. Cal inscripció prèvia. Cada persona podrà reservar un màxim de dos tallers. Durada de l’activitat: 25 minuts.

Detalles

Fecha:
sábado, febrero 9, 2019
Hora:
11:00 am–2:00 pm
Categoría del Evento:
Web:
https://www.biennalciutaticiencia.barcelona/ca/institut-de-bioenginyeria-de-catalunya-ibec

Local

La Pedrera – Sala Gaudí
Provença, 261-265
Barcelona, 08008 Spain
Ver la web del Local

Organizador

Ajuntament de Barcelona