DONATE
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

El present i el futur de la Fibrosi Quística

Wednesday, April 27, 2016 @ 10:00 am8:30 pm


El present i el futur de la Fibrosi Quística

27/04/16

El dimecres 27 d’abril, amb motiu del dia Nacional de la Fibrosi Quística, l’IBEC organitza la jornada divulgativa “El present i el futur de la Fibrosi Quística”, amb l’objectiu de conscienciar a la societat sobre la incidència d’aquesta malaltia, informar dels aspectes clínics i donar a conèixer els resultats que s’estan assolint en el camp de la recerca.

La Fibrosi Quística és una malaltia genètica i hereditària que està present des de la concepció. Es calcula que cada any neixen a Catalunya uns 14 nens afectats per aquesta malaltia, el que la converteix en la malaltia genètica hereditària més freqüent. Les estadístiques permeten afirmar que un de cada 25 individus és portador del gen de la malaltia, el que significa, per exemple, que a Espanya hi ha d’1,5 a 2 milions de persones portadores del gen de la Fibrosi Quística.

Gràcies a l’estudi genètic de la Fibrosi Quística, s’ha experimentat grans avenços en els últims anys que han permès desenvolupar la investigació en diferents àmbits. La jornada està organitzada en estreta col·laboració amb l’Associació Catalana de Fibrosi Quística (ACFQ), que va néixer amb l’objectiu de lluitar per millorar la qualitat de vida dels malalts i de les seves famílies, i té el suport de Pessics de Ciència, projecte dedicat a fomentar la ciència fent-la propera, atractiva i entenedora.

L’esdeveniment s’articularà en dues activitats; una xerrada divulgativa per a estudiants de batxillerat, i una taula rodona, “Present i futur de la Fibrosi Quística: pacients, clínica i recerca”, dirigida al públic general que comptarà amb la presència de diferents personalitats, experts clínics, investigadors i representants de pacients.

10:00 – 13:00: Xerrada divulgativa dirigida a alumnes de secundària
19:00 – 20:30: Taula rodona “Present i futur de la Fibrosi Quística: pacients, clínica i recerca”

Registration: http://ibecbarcelona.eu/events/Fibrosis-Quistica/registro.html

Details

Date:
Wednesday, April 27, 2016
Time:
10:00 am–8:30 pm
Event Category:

Venue

Auditori Barradas
Rambla Just Oliveras, 56
Hospitalet de Llobregat, Spain