DONATE
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

V Jornades sobre l’ensenyament de la biologia i la geologia a secundària

Thursday, November 3, 2016Saturday, November 5, 2016


De la interpretació del passat al disseny del futur

Activitat per a escoles a CosmoCaixa Barcelona

Les Jornades sobre l’Ensenyament de la Biologia i la Geologia a Secundària, organitzades conjuntament pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, CosmoCaixa Barcelona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, aspiren a constituir un punt de trobada per debatre els reptes actuals que planteja la docència d’aquestes disciplines.
La millor ciència és aquella que afronta els enigmes des de tots els fronts possibles, amb totes les eines disponibles. La ciència és necessàriament transversal, ja que el món és únic, som els humans els que ho compartimentem per tal que sigui més fàcil abastar-lo.

Els grans problemes del segle XXI són complexos i, per tant, requereixen de la col·laboració de diferents disciplines . Els equips d’investigadors actuals són interdisciplinaris; treballen costat a costat biòlegs, físics, químics, estadístics, geòlegs, enginyers … ja que els nous coneixements estan ara en les fronteres entre especialitats. Però, què passa en els centres d’ensenyament? Som capaços de fer visible la importància de la transversalitat de la ciència?

A partir d’una àmplia i diversa oferta de tallers i conferències, aquestes jornades pretenen contribuir a:
– Analitzar i resoldre problemes utilitzant de forma integrada models científics de diferents disciplines així com aspectes tecnològics.
– Identificar la necessitat d’aprofundir en la coordinació entre el professorat de secundària de diferents disciplines
– Reflexionar sobre la importància de proporcionar a l’alumnat una visió més integrada i funcional del coneixement científic per al seu desenvolupament competencial

Details

Start:
Thursday, November 3, 2016
End:
Saturday, November 5, 2016
Event Category:

Venue

CosmoCaixa Barcelona
Carrer d'Isaac Newton
08022 Barcelona, Spain